Emil T. Jonsson
Essensen av skådespeleri är att vi ger - vi ger av hela vårt väsen.
— Michael Chekhov
black_screen_2048x1152.jpg

Teaterpedagog med bakgrund som skådespelare och regissör. Utbildad vid Skara Skolscen, Michael Howard Studios i New York, Stockholms Dramatiska Högskola; och även läst didaktik vid Stockholms Universitet. Undervisat på Actors Studio Stockholm samt i egen regi. Fördjupade färdigheter i Michael Checkhov tekniken och filmskådespeleri.

 

«« Senaste kurs hölls på Studiefrämjanet under våren 2017 »»

 
 
black_screen_2048x1152.jpg
 
emil fåtölj.jpg

Målet är inspiration

Efter många år av studier har jag utvecklat min egna approach till skådespelarens psyko-fysiska utveckling. Min undervisning är starkt influerad av Michael Chekhov, Stella Adler, Sanford Meisner och Keith Johnstone; samt alla de fantastiska pedagoger som jag haft äran att jobba med under åren.

 
 
  • ALLA ÄR VI OLIKA - Tekniken är där för oss och inte tvärtom. Vi har något att hämta från alla metoder och verktygen måste i slutändan passa vår personlighet.

  • EN KÄLLA TILL GLÄDJE - Det finns mycket glädje i vårt arbete. Att vi måste lida för vår konst är en myt.

  • BORTOM DET VI KAN SE OCH HÖRA - En psykologisk energi eller något vi kan kalla en själ? Skådespelarens jobb är att realisera denna energi och ge den ut till sin omvärld.

  • KONST ÄR VIKTIGT - Det är inte hjärnkirurgi men människor har ett djupt behov av identifikation, sammanhang och helande.

  • POINT-OF-VIEW - Vi tjänar regissören men behöver ej vara slav under regissörens intellekt. En egen point-of-view ger arbetet form och integritet. 

  • MÅLET ÄR INSPIRATION - Det stadium där vi går helt upp i uppgiften och skapar med hela väsen; vår kropp, röst och psyke i harmoni.